Home
>
Chef Menu
>
Penne pasta with eggplant and feta cheese in tomato-basil sauce
menu-img

Penne pasta with eggplant and feta cheese in tomato-basil sauce

Easy to cook

20 minutes

900 grams

For a group

Per 100 g of dish: 110.4 kcal, 4.6 proteins| 3.2 fats| 15.8g carbohydrates
620 ₺
For 2 persons

avatar

Penne with tender eggplants and rich feta cheese in a fragrant sauce of fresh tomatoes and basil will give you true pleasure in Italian cuisine.

Ivan Melnikov, Head Chef of Yacht Chief
The Yacht Chief menu uses only the freshest ingredients from trusted suppliers. You will definitely appreciate the taste and freshness of the prepared dish!
Fresh eggplant (210-320 g) 1 piece
Onions (90-150 g) 1 pc.
Feta cheese 105 gr
Green basil 10 g/ Garlic 3 g 1 pc.
Tomato sauce with basil from the chef 150 gr
Penne pasta (Pene Rigate) 150 gr
Accuracy in following the recipe, temperature regime, and product handling is the key to the benchmark quality of dishes from Yacht Chief.
Шаг 1

Отварите пенне в кипящей подсоленной воде в течение 12 минут. Пенне откиньте на дуршлаг и сбрызните подсолнечным маслом. Воду, оставшуюся после варки, сохраните.

Шаг 2

Лук очистите и нарежьте мелким кубиком. Чеснок раздавите, очистите и нарубите мелко. Листочки базилика отделите от стеблей и нарубите мелко (оставьте пару листиков на украшение).

Шаг 3

Баклажан нарежьте кубиком 1х1 см.

Шаг 4

Разогрейте в сковороде 1 ст. ложку подсолнечного масла и обжарьте, помешивая, лук с чесноком 2 минуты на среднем огне.

Шаг 6

В сковороду к овощам в соусе добавьте отваренные пенне, нарубленный базилик, раскрошите фету, досолите по вкусу и прогрейте, помешивая, 2 минуты на сильном огне.

Шаг 5

В сковороду к луку с чесноком добавьте баклажан и жарьте 2 минуты на сильном огне, помешивая. Затем влейте томатный соус и 100 мл воды, оставшейся после варки пасты, и прогрейте, помешивая, 1 минуту на сильном огне.

Шаг 7

Разложите пасту по тарелкам, украсьте листочками базилика и подавайте.

When developing the recipes, Yacht Chief takes into account the conditions of cooking on a yacht. Most of our dishes require only a stovetop and a standard set of kitchen tools.
Spatula
Pan
Pot
Kitchen knife
Cutting board
Colander
Salt
Sunflower oil